Adatvédelmi nyilatkozat

Hatályos: 2018.05.25.

Ezt a Weboldalt annak minden aloldalával (továbbiakban mint Weboldal) a BCA Hungary Kft. (továbbiakban mint Üzemeltető) jelenteti meg és tartja fenn. Jelen weboldalra való belépéssel és annak használatával Ön elfogadja az alábbi felhasználási feltételeket:

1. Adatvédelmi nyilatkozat

A jelen Adatvédelmi nyilatkozat meghatározza, hogy Üzemeltető vagy harmadik felek az Üzemeltető nevében milyen fajta információkat gyűjtenek a Weboldalon keresztül.

1.1 Személyes adatok

Amennyiben honlapunkon keresztül állásra jelentkezel, úgy szükséges, hogy Személyes Adataidat (mint például e-mail cím, név, telefonszám, önéletrajz) megadjad a Weboldal bizonyos helyein.

Ha nem állásra jelentkezel, hanem RPA szolgáltatásunkkal kapcsolatban fel szeretnéd venni velünk az üzleti kapcsolatot, akkor a neved, e-mail címed, illetve opcionálisan telefonszámod kérjük el az RPA oldalunkon.

Ezen adatok kezelését az alábbi pontok szabályozzák.

1.1.1 BCA állásjelentkezői adatvédelmi nyilatkozat

Ha a BCA online karrier jelentkezését használod, akkor az átküldött adataidat kizárólag toborzáshoz kapcsolódó célokra használjuk fel.

Amikor a BCA-nál munkát keresel, a BCA az általad megadott személyes adataidat gyűjti és felhasználja a toborzás és a felvételi folyamat során. A jelen adatvédelmi nyilatkozatban leírtak szerint a személyes adataidat a BCA megőrzi és felhasználhatja annak érdekében, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően, vagy az alábbiakban leírtak szerint figyelembe vegye a munkavégzéshez szükséges képesítést és készségeket.

Milyen személyes adatokat fog gyűjteni az BCA?

A Tőled kért információk típusai és a konkrét adatigények a betöltendő pozíció függvényében minimálisan módosulhatnak, de általában az alábbi adatkategóriákat fogjuk összegyűjteni:

  • Önéletrajz, motivációs levél, bemutatkozó prezentáció, vagy más írott anyagok;
  • A kérdezők és a toborzók által generált adatok, melyek a Veled való interakción, az alapvető internetes kereséseken vagy online tesztjeinken alapulnak;
  • A referenciáidról, a korábbi munkahelyeidről és a végzettségedről szóló információk.

A személyes adatok benyújtásával hozzájárulásodat adod az adatok felhasználásához és az ellenőrzéséhez.

A jelentkezéssel és a kért információk elküldésével igazolod, hogy elolvastad és megértetted a fentieket, és beleegyezel az adataid korlátozott, a felvételi eljáráshoz kötődő felhasználásához. Nem kötelező minden kért információt megadnod a BCA-nak, de bizonyos információk megadásának hiánya azt eredményezheti, hogy nem tudjuk folytatni a kiválasztási folyamatot az adott munkalehetőséghez.

Ezt a Nyilatkozatot bármikor újra elolvashatod a honlapunk (www.bca.hu) alján található adatvédelmi nyilatkozat linken.

Az információk elküldésével nyilatkozol, hogy az általad készített összes dokumentum a legjobb tudásod és meggyőződésed szerint igaz és helyes, és nem hagytál ki tudatosan fontos, kapcsolódó információkat. Helytelen vagy érdemileg pontatlan információk megadása miatt a jelölt kizárható a felvételi folyamatból.

Mit fog a BCA tenni a személyes adataiddal?

A BCA a személyes adataidat felhasználja a következő célokra:

  • Értékeli a foglalkoztatásra való alkalmasságodat a munkakörhöz/szerepkörhöz kapcsolódóan, amelyben alkalmazni kíván;
  • Amennyiben ehhez külön hozzájárulsz, adataidat megőrizzük egy sikertelen jelentkezés után is, hogy megkereshessünk későbbi, esetleg más, Számodra megfelelőbb ajánlattal;
  • Amennyiben ehhez külön hozzájárulsz, úgy ajánlhatunk téged partnercégeinknek vagy ügyfeleinknek, akik Számodra megfelelő ajánlatot tudhatnak adni.

1.1.2 BCA üzleti kapcsolatfelvételi adatvédelmi nyilatkozat

Ha üzleti kapcsolatot szeretnél kiépíteni velünk, akkor mindössze a kapcsolatfelvételhez szükséges adatokat kérjük el tőled.

Ezeket az adatokat csak erre a célra használjuk fel, a jövőbeni partneri kapcsolat kialakítására.

Milyen személyes adatokat fog gyűjteni az BCA?

A kapcsolatfelvételhez ezeket a Tőled kért adatokat fogjuk összegyűjteni, elsősorban az írásbeliséget szem előtt tartva:

  • (kapcsolattartó) név /kötelezően megadandó/;
  • e-mail cím /kötelezően megadandó/;
  • telefonszám /nem kötelező/.

Lehetőséged van egyéb, szabadszöveges üzenetet küldeni, kérlek itt ne adj meg személyes adatot, ha kontakt felvételhez nem feltétlenül szükséges.

A kért információk, személyes adatok elküldésével igazolod, hogy elolvastad és megértetted a fentieket, és beleegyezel az adataid korlátozott, a kapcsolatfelvételhez szükséges felhasználásához.

Mit fog a BCA tenni a személyes adataiddal?

A BCA a személyes adataidat felhasználja a következő célokra üzleti célból történő kapcsolatfelvétel esetén:

  • Belső rendszerünkben rögzítjük a megkeresést;
  • Adataid az illetékes csoportunk feldolgozza, s felkeres téged a megadott elérhetőségeken.

1.1.3 BCA webinárium adatvédelmi nyilatkozat

1.1.3.1 Fénykép- és videófelvételek

Az eseményen nem készítünk videó, hang, vagy képfelvételt, melyeken természetes személyek beazonosíthatóak lennének. A résztvevők sem készíthetnek ilyen jellegű anyagokat a résztvevőkről, előadókról, vagy a webináriumról az ő felismerhető szereplésükkel.

1.1.3.2. Adatvédelem

A BCA az eseményre való regisztrációkor az alábbi, kötelezően megadandó személyes adatokat kéri be tőled abból a célból, hogy az eseményre regisztrálhassunk, és a technikai feltételek adottak legyenek a csatlakozáshoz (pl. az e-mail címedre kapod az esemény linkjét) kapcsolattartáshoz:

  • vezeték és keresztnév
  • e-mail cím

Ezen túl azért, hogy a szakmai tudásodnak, szintednek megfelelő tananyagot, tudást adhassunk át, elkérjük azt, milyen szintű szakmai tapasztalattal rendelkezel az RPA témakörben, s ezek alapján építjük fel webináriumunkat. Emiatt kérjük el ezt a két adatot:

  • munkakör
  • RPA-s szakmai tapasztalat szintje

A bekért személyes adatokat az Eventbrite rendszerén keresztül kapjuk, mint technikai megvalósítás miatt igénybe vett szolgáltató. Rajta, és BCA-n kívül további harmadik személynek az adataid nem adjuk át, mindent megteszünk, hogy ez ne is történhessen meg, és csak arra a célra használjuk fel, amiért azokat elkértük. Az adatokat belső rendszerünkben tároljuk. Ezeket az adatokat a webinárium sorozat utolsó alkalmát követő maximum 30 munkanapon belül anonimizáljuk, hogy statisztikákat készíthessünk belőlük (résztvevői szám, szakmai színvonal), az azonosítható személyes adatokat pedig töröljük a rendszereinkből, ha csak másképpen nem rendelkezel (hírlevélre való feliratkozás).

Az eseményre való regisztráció folyamán eldöntheted, szeretnél-e tőlünk hírlevelet kapni. Ezt az opciót kiválasztva e-mail címed meg fogjuk tartani, és szakmai, RPA-s tárgyú hírleveleket fogunk neked küldeni.

A jelentkezéskor megadott személyes adataiddal kapcsolatban minden jogoddal élhetsz a GDPR tv. alapján, ezek érvényesítéséhez, kérlek keress bennünket írásban az info@bca.hu címen, ahol a lehető leghamarabb, de maximum 10 munkanapon belül kérésednek és a tv.-nek megfelelően cselekszünk. Ezek a jogok:

  • nálunk kezelt személyes adataidhoz való hozzáférésed joga
  • megadott adataid helyesbítéséhez való jog
  • törlés kéréséhez való jog
  • adatkezelés korlátozásához való jog
  • adataid hordozhatóságához való jog
  • jog az adatkezelés elleni tiltakozáshoz
  • jogorvoslathoz való jog

Ezeket részletesen kifejtve megtalálod ebben az adatvédelmi tájékoztatónkban alul.

A regisztrációra és az esemény megszervezésére az Eventbrite rendszerét használjuk, mint külső szolgáltatót, melynek adatkezelési tájékoztatóját itt tekinthetitek meg: Eventbride adatkezelési tájékoztató

Az eseményre való regisztráció folyamán eldöntheted, szeretnél-e az Eventbrite rendszerétől hírlevelet kapni a közeli hasonló szakmai eseményekről. Ezt az opciót kiválasztva az Eventbrite-tal lépsz adatvédelmi szempontból további kapcsolatba.

A BCA részéről mint Adatkezelő:

    BCA Hungary Kft.
    1117 Budapest, Infopark sétány 1.
    info@bca.hu
    www.bca.hu

1.1.4. Hogyan kérhetem adataim módosítását, törlését?

Amennyiben szeretnél információt kapni arról, hogy milyen adatokat tárulunk Rólad, vagy szeretnéd a nálunk tárolt adatokat módosítani, vagy szeretnéd kérni adataid törlését, kérlek, írj nekünk egy levelet az info@bca.hu címre, megadva, hogy milyen kérésed van az adataiddal kapcsolatban. A BCA vállalja, hogy minden levélre 10 munkanapon belül érdemi választ ad, és kérésedre minden olyan, Rólad tárolt elektronikus vagy papír alapú információt, melynek megőrzése nem törvényi kötelezettségünk, 10 munkanapon belül megsemmisítünk.

Ha bármilyen további kérdésed, észrevételed lenne, azt is elküldheted az info@bca.hu címre elektronikus levélben, amire 10 munkanapon belül mindenképpen válaszolni fogunk.

Az adatkezeléshez kapcsolódó jogaidról részletesen a jelen tájékoztató végén tudsz részletesebben tájékozódni.

1.2 Adatkezelést érintő (technikai) funkciók

A Weboldalon elérhető adatkezelést érintő funkciókat olyan személyek vagy társaságok végzik vagy végezhetik, akikkel az Üzemeltető szerződést kötött a funkció üzemeltetésére és vonatkozó munka végzésére, megkövetelve tőlük a személyes adatok védelmét. Ez azt jelenti, hogy ha valamely adatkezelést érintő funkciót használod, mivel előfordulhat, hogy személyes adataidat harmadik fél is kezelni fogja, ezzel kifejezett hozzájárulásodat adod, hogy a kezelt személyes adataidat az Üzemeltetővel szerződéses viszonyban álló harmadik fél kezelje a hatályos jogszabályoknak megfelelő módon. Ilyen például a weboldal készítője, fejlesztője.

1.3 Cookie-k

Amikor megtekinted Weboldalunkat, bizonyos információkat tárolhatunk a számítógépedre „cookie-k” formájában. A cookie-k Weboldalak által biztosított apró adatok, amelyek a memóriában vagy egy kis fájlban tárolódnak, ha a böngészőid engedélyezik azokat. A cookie-k alapvető webes technológiát képviselnek, amely lehetővé teszi a Weboldalak számára, hogy emlékezzenek a felhasználókra, és gazdag funkcionalitást nyújtsanak.

A cookie a böngésző és a cookie-t beállító Weboldal között van megosztva, így független harmadik felek nem olvashatják a cookie tartalmát. A Weboldal azonban együttműködhet egy harmadik fél cookie szolgáltatóval látogatói statisztikák vagy egyéb szolgáltatások nyújtására.

Üzemeletető cookie-kat használ a következő funkciók biztosítása érdekében:

a) egyedi látogatók azonosítása annak érdekében, hogy a látogató számára egyedi munkamenetet biztosítson, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a Weboldal alapvető funkcióinak használatát, továbbá egyedi közlést lehetővé tevő funkciókat (bejelentkezés, regisztráció vagy navigációs lépéseken átívelő adatmegtartást igénylő funkciók)

Hacsak máshol kifejezetten másként nem rögzítjük, az Üzemeltető sosem használ cookie-kat személyes adatok gyűjtésének céljára.

Weboldalunk látogatottsági és analitikai mérését a Google Inc. Analytics szolgáltatása útján nyújtja. Ez azt jelenti, hogy amikor meglátogatod a Weboldalunkat, a Google Analytics cookie-t tárol el a gépedre, kivéve, ha a böngésződ beállításai nem engedélyezik az ilyen cookie-kat.

Weboldalunkon használt cookie-kat az alábbi táblázat tartalmazza:

Csoport Cookie azonosító Leírás

Google Analytics

_utma
_utmb
_utmc
_utmz
_utm*1

Ezeket a cookie-kat arra használjuk, hogy információkat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan használják Weboldalunkat. Az információkat jelentések összeállításához és WEBOLDALUNK fejlesztéséhez használjuk. A cookie-k névtelenül gyűjtenek információkat, beleértve a Weboldalt látogatók számáról, a látogatók eredetéről és az általuk meglátogatott oldalakról. Kattintson ide a Google adatvédelmi politikájának áttekintéséért

Session Cookie

PHPSESSID

A session token egyedi azonosító, amelyet a szerver hoz létre és küld a böngészőhöz az aktuális interaktív session azonosítására. Ez a cookie azért fontos a Weboldalnak, hogy nyomon követhesse az Ön párbeszédét a webszerverrel. Ez a cookie törlődik, amikor Ön bezárja a böngészőjét.

1 A táblázatban "_utm*" jelölés alatt azt értjük, hogy bármely „_utm” (azaz alulvonás-u-t-m) karaktersorral kezdődő cookie azonosítóra érvényes

Ha nem kívánod elfogadni az Üzemeltető cookie-k használatát, böngésződet a cookie-k elutasítására kell konfigurálnod, böngésző-beállításainak módosításával. Ez azonban azt jelenti, hogy nem tudjuk garantálni, hogy a Weboldal szándékolt módon fog funkcionálni.

Sok böngésző kínál olyan opciókat, mint például „privát böngészés” vagy „böngészőtörténet tárolásának kizárása”, amelyek lehetővé teszik, hogy teljes mértékben kihasználjad a WEBOLDALT, amely a cookie-któl függ, anélkül, hogy megkívánná tőled a hosszú távú tárolás engedélyezését. Egy másik általános adatvédelmi opció az egész történet manuális módon való törlése szükség szerint.

1.4 Személyes adatok továbbítása

AZ ÜZEMELTETŐ nem továbbítja (routing célon kívül más célra) harmadik fél részére az általad a WEBOLDALUNK használatakor megadott Személyes Adatokat, kivéve
a. a kifejezett hozzájárulásoddal;
b. a törvény vagy bírói végzés által megkívánt esetekben.

1.5 Biztonság

Bár az Üzemeltető nem tudja garantálni, hogy sosem fordulhat elő illetéktelen hozzáférés, biztosítunk afelől, hogy az Üzemeltető nagy gondot fordít a Személyes Adatai biztonságának fenntartására és az illetéktelen hozzáférés megakadályozására megfelelő technológia és belső eljárások alkalmazásával.

2. Szerzői jog és szellemi tulajdonjogok

Copyright © 2013 A jelen Weboldalon szereplő vagy azon keresztül rendelkezésre bocsátott tartalmak az Üzemeltető szerzői jogának hatálya alá tartoznak. Minden jog fenntartva.

Minden felhasználó köteles tudomásul venni, hogy a Weboldalon keresztül rendelkezésre bocsátott valamennyi szellemi tulajdonjog (beleértve többek között logókat, képeket, szabadalmakat, know-how-t, bizalmas információkat, adatbázishoz való jogokat, valamint védjegyekkel és mintákkal (akár bejegyezett, akár nem bejegyzett) kapcsolatos jogokat) a szellemi tulajdon védelmének hatálya alá tartozik. Minden felhasználó köteles vállalni, hogy semmilyen módon nem szakítja meg, illetve nem kísérli meg megszakítani Weboldalunk működését.

A Weboldalon keresztül rendelkezésre bocsátott valamennyi szellemi tulajdonjog fenntartott, és a tulajdonosának előzetes írásbeli engedélye nélkül való bármilyen felhasználása kifejezetten tilos. A Weboldal bizonyos részei tartalmazhatnak olyan képeket, amelyek az azokat szolgáltatók szerzői jogi irányelveinek hatálya alá tartozik.

3. Arculati jegyek és védjegyek

A Weboldalon használt és elérhető egyéb nevek, logók, kifejezések és minta (beleértve többek között valamennyi fejlécet, ikont, egyedi grafikát és szkriptet) az Üzemeltető védjegyeit, nyilvánított műveit vagy arculati jegyeit képezik. Üzemeltető védjegyei és arculati jegyei nem használhatók semmilyen termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban az Üzemeltető előzetes írásban adott engedélye nélkül.

4. Frissítések és változtatások

Az Üzemeltető fenntartja annak jogát, hogy bármikor változtatásokat vagy kiegészítéseket tegyen a Weboldalon.

Fenntartjuk annak jogát, hogy bármikor értesítés nélkül kiegészítsük, megváltoztassuk, frissítsük, vagy módosítsuk Felhasználási feltételeinket, Adatvédelmi nyilatkozatunkat, valamint bármely Weboldal funkcionalitásához tartozó tájékoztató és nyilatkozattal egyenértékű tartalmat, az adott változtatásnak, frissítésnek vagy módosításnak a Weboldalon való közzétételével. Bármely ilyen változtatás, frissítés vagy módosítás a Weboldalon való közzétételkor haladéktalanul hatályba lép.

Javasoljuk, hogy nézd át ezeket a tájékoztatókat és nyilatkozatokat minden alkalommal, amikor a WEBOLDALT használod.

5. Benyújtott anyagok

Valamennyi információt és anyagot, amit részünkre benyújtasz a Weboldalon keresztül kizárólag jelen adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően kezelünk. Arra kérünk, hogy ne küldj olyan információkat vagy anyagokat, amelyeket nem kívánsz részünkre átruházni, olyan bizalmas információkat és eredeti kreatív anyagokat is beleértve, aminek kezeléséhez nem járulsz hozzá. A beküldő felelős az általa benyújtott információkért és anyagokért, beleértve többek között a hitelességet és pontosságot is.

Kérjük annak szíves tudomásul vételét, hogy a Weboldalra benyújtott anyagoknak nincs semmilyen jogilag kötelező érvénye. Ezért a számlákat, figyelmeztetéseket és hasonlókat kizárólag a vonatkozó szerződésben foglalt címekre kell küldeni.

6. Jótállási nyilatkozat és a felelősség korlátozása

Bár az Üzemeltető minden ésszerű gondossággal biztosítja a Weboldalon található információk pontosságát, ezen információkat a „JELEN FORMÁJUKBAN” szolgáltatja, és az Üzemeltető KIZÁR MINDEN KÖZVETLEN VAGY KÖZVETETT GARANCIÁT, BELEÉRTVE TÖBBEK KÖZÖTT AZ ELADHATÓSÁGRA ÉS VALAMELY KONKRÉT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGRA VONATKOZÓ BURKOLT GARANCIÁKAT IS. Kérjük annak tudomásul vételét, hogy a jelen Weboldal használata kizárólag a felhasználó kockázatára történik, hogy a felhasználó teljes felelősséget vállal a jelen Weboldal használatával kapcsolatos valamennyi költségért, és hogy az Üzemeltető nem felelős a jelen Weboldalon rendelkezésre bocsátott információhoz való hozzáférésből, azok használhatatlanságából vagy használatából fakadó semminemű közvetlen, véletlen, következményes vagy közvetett kárért.

Az Üzemeltető nem vállal semmilyen garanciát vagy felelősséget bármely egyéb olyan Weboldalt vagy annak tartalmát illetően, amihez Ön hozzáférhet a jelen WEBOLDALON keresztül. Ilyen linkeket csak a kényelem kedvéért adunk, és ez nem jelenti azt, hogy az Üzemeltető bármilyen felelősséget elismer vagy vállal az ilyen Weboldal tartalmáért. Ezenfelül a felhasználón múlik, hogy óvintézkedéseket tegyen és biztosítsa, hogy bármi, amit saját használatára kiválaszt, mentes legyen olyan tételektől, mint vírusok, férgek, trójai programok és más romboló hatású tételek.

Fenntartjuk az Adatvédelmi nyilatkozat megváltoztatásának vagy módosításának jogát, például az alkalmazandó jogszabályokban bekövetkezett változásokat követően, az ilyen változás, frissítés vagy módosítás Weboldalon való közzétételével. Bármely ilyen változás, frissítés vagy módosítás Weboldalon való közzétételt követően haladéktalanul hatályossá válik.

 

7. Adatkezeléshez kapcsolódó jogok

A BCA elkötelezett abban az irányban, hogy az adatvédelemben az érintettek teljeskörűen élhessenek jogaikkal, amelyek a következőek:

Az érintett hozzáférési joga (GDPR 15. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

    (a) az adatkezelés céljai;
    (b) az érintett személyes adatok kategóriái;
    (c) azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
    (d) adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
    (e) az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
    (f) a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
    (g) ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
    (h) a 22. cikk (1) és (4) bekezdésében említett automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

A helyesbítéshez való jog (GDPR 16. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok - egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő - kiegészítését.

A törléshez való jog - „az elfeledtetéshez való jog” (GDPR 17. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

    (a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
    (b) az érintett visszavonja a 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja értelmében az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
    (c) az érintett a 21. cikk (1) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen, és * nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy az érintett a 21. cikk (2) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen;
    (d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
    (e) a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
    (f) a személyes adatok gyűjtésére a 8. cikk (1) bekezdésében említett, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatkezelés korlátozásához való jog (GDPR 18. cikk)

1. Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

    (a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
    (b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
    (c) az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
    (d) az érintett a 21. cikk (1) bekezdése szerint tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

2. Ha az adatkezelés az (1) bekezdés alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

3. Az adatkezelő az érintettet, akinek a kérésére az (1) bekezdés alapján korlátozták az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a 15-22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

Adathordozhatósághoz való jog (GDPR 20. cikk)

1. Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha:

    (a) az adatkezelés a 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájáruláson, vagy a 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti szerződésen alapul; és
    (b) az adatkezelés automatizált módon történik.

2. Az adatok hordozhatóságához való jog (1) bekezdés szerinti gyakorlása során az érintett jogosult arra, hogy - ha ez technikailag megvalósítható - kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

3. Az e cikk (1) bekezdésében említett jog gyakorlása nem sértheti a 17. cikket. Az említett jog nem alkalmazandó abban az esetben, ha az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítványai gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges.

4. Az (1) bekezdésben említett jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

A tiltakozáshoz való jog (GDPR 21. cikk)

1. Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a 6. cikk (1) bekezdésének e) vagy f) pontján alapuló kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

2. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

3. Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

4. Az (1) és (2) bekezdésben említett jogra legkésőbb az érintettel való első kapcsolatfelvétel során kifejezetten fel kell hívni annak figyelmét, és az erre vonatkozó tájékoztatást egyértelműen és minden más információtól elkülönítve kell megjeleníteni.

5. Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan és a 2002/58/EK irányelvtől eltérve az érintett a tiltakozáshoz való jogot műszaki előírásokon alapuló automatizált eszközökkel is gyakorolhatja.

6. Ha a személyes adatok kezelésére a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson a rá vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

Jogorvoslathoz való jog (77-82. cikkek)

Amennyiben az Ön megítélése szerint az adatkezelés nem felelt meg a jogszabályi követelményeknek kezdeményezheti a BCA adatvédelmi felelősének eljárását, illetve bírósághoz fordulhat.

Ezen felül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezeléséhez, fűződő jogok gyakorlásával kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36-1-391-1400
Telefax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu